maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kesäloma!!

Nyt se sitten alkoi, kauan kaivattu kesäloma. Olen ensin 3 viikkoa lomalla ja sitten menen kahdeksi viikoksi töihin ja sen jälkeen vielä kaksi viikkoa lomaa.
Lähdettiin heti lauantaina iltapäivällä Isännän ja koirien kanssa asuntoautolla parin päivän reissulle. Vielä pihasta lähtiessä ei olkein tiedetty mihin suuntaan lähdettäisiin. Käännettiin auton nokka kohti etelää ja mietittiin matkalla mihin mennään.

Kotiin jäi monenlaisia kukkijoita, mm...

...tomaatit kukkivat kasvihuoneessa...


...unkarinsyreeni on täydessä kukassa ja ihana tuoksu täyttää pihan...


...tämän kukan nimeä en juuri nyt muista...


..punapäivänkakkaran luulin olevan punaisempi, mutta kaunis näinkin...


...ja heisi on nyt täynnä valkoisia lumipalloja.Me olimme ensin yötä Valkeakoskella ja sieltä mentiin sunnuntaina Parolaan Panssarimuseoon. Arvelin ensin, että kiinnostaakohan se minua, mutta kyllä siellä katseltavaa oli minullekin.
Vaunuja oli sekä sisällä...


...että ulkona.


Korsukin sinne oli rakennettu ja kyltissä kerrottiin, että tällaisessa korsussa asui jopa 20 miestä kaksikin vuotta. Oikealla on kaksi makuulaveria päällekkäin, joissa miehet nukkuivat ja korsua lämmitettiin tynnyristä tehdyllä kamiinalla.


Tässä kuvassa oli mielestäni jotain hyvin hellyttävää.


Autoillessa Mökö nuuskii paikallisia tuoksuja:)


Seuraava yö oltiin Iitissä ja sieltä oli tarkoitus mennä Verlan pahvitehdasmuseoon, mutta sehän olikin suljettu maanantaisin. Me ollaan käyty siellä joskus kymmenisen vuotta sitten ja nyt olisi ollut mukava käydä uudestaan, mutta nyt vain kierreltiin ulkopuolella.


Kyllä ennen on mielestäni kaikki rakennukset tehty kauniimmiksi kuin nykyään, jopa tehtaatkin.


Ovetkin saranoineen ovat kauniit.


Rakennuksissa oli paljon koristeellisia yksityiskohtia.


Tämä on vanha makasiinirakennus.


Pahvitehtaan lähellä oli kalliomaalauksia.


Niitä voi katsella vain joen toiselta puolen. Klikkaa kuvaa niin maalaukset näkyy vähän paremmin.


Verlasta ajeltiin sitten kotiin. Mukava pikku reissu oli, mutta aina on yhtä mukava palata kotiin. Ensi viikolla sitten otetaan leiriltä palannut S-tytär mukaan ja lähdetään uudelle reissulle. Katsotaan mihin sitten päädytään.

Mukavia päiviä kaikille, olettepa sitten lomalla tai töissä.

1 kommentti:

  1. Voitteko olla kauan poissa kotoa kun on tomaatit ym? Kiva kumminkin aina nähdä jotain muutakin ja poissaolokin on joskus tärkeää. Hauskaa lomaa!

    VastaaPoista