lauantai 18. toukokuuta 2013

Vaaran paikka

Meinasipa käydä köpelösti aamulenkillä.
Kävelin tuossa pikitiellä tien vasenta laitaa koirien kanssa.
Kuulin kyllä, että takaa tulee joku pröpöttävä kulkuneuvo. Yhtäkkiä aivan meidän vierestä suhahtaa musta Golf. Väitän, että nopeus oli reilusti yli 100 km/h (nopeusrajoitus 80 km/h). Se ohitti kahta moottoripyörää ja meni aivan Mökön kylkikarvoja hipoen. Onneksi Mökö kulki aivan valkoisen viivan tuntumassa.
Niinkuin kuvasta näkyy tie on kapea ja vain hyvin vähän tilaa jalankulkijoille. Aina, kun autoja tai muita moottorikulkuneuvoja tai pyöräilijöitä tulee otan koirat viereeni kävelemään. Ja jos molemmista suunnista tulee yhtäaikaa autoja tai muita, menen ojanpenkalle koirien kanssa.
Olen jo vuosia kulkenut tätä tietä, eikä vielä kertaakaan ole kukaan lähtenyt ohittamaan meidän takana toista kulkuneuvoa.
Tiellä on hyvä näkyvyys, mutta silti joskus vastaantulevat autot ohittavat meidät tosi läheltä, vaikka muita autoja ei ole näkyvissä. Ja mitä olen seurannut kuskit, jotka ajavat läheltä, ovat yleensä nuoria naisia tai vanhempia miehiä. Mutta ihan näin hurjaa tilannetta ei ennen ole ollut.


Tässä on eilisen lukemat eli hellettä oli ja tänään oli melkein samanlaiset asteet:)
Kaunista säätä on luvattu jatkossakin.
Tuota pikaa meillä herkutellaan raparperipiirakalla tai -kiisselillä.
Kukkasia ei vielä paljoa ole puutarhassa. Muutama krookus ja muutama narsissi on avannut kukkansa.
Tänään olen perannut kukkapenkeistä villiheinää, nokkosia ja vuohenjuurta.
Sain ensimmäiset nokkosen polttamat nilkkoihin.
Ja tietenkin katsoin iltapäivällä jääkiekkoa.


1 kommentti:

  1. voi että noita URPOJA tuolla liikenteessä riittää. suututtaa tollaset. ja ah..meilläkin saadaan muutamanpäivän sisällä raparperiherkkuja :P cant wait!

    VastaaPoista