sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäissunnuntaina

Sään puolesta ja muutenkin on ollut aivan ihana päivä. Ollaan koko perhe touhuttu ulkona. Pesin omani ja Isännän auton, tyhjäsin kasvihuoneen ja siivosin kukkapenkkejä. Grillikausikin avattiin tänään.
Kasvihuoneen tyhjäsin, koska sen paikkaa siirretään. Nykyään se on liian varjoisassa paikassa ja tomaateille ei riitä valoa ja lämpöä, kurkut ovat tykänneet kyllä nykyisestäkin paikasta. Haaveilin ensin, että ostaisin toisen kasvihuoneen aurinkoisempaan paikkaan, koska tämä nykyinen on liian pieni. Mutta tulin siihen tulokseen, ettei kannata, koska olen muutenkin ollut tänä keväänä hyvin laiska puutarhuri.

Tässä on yksi kukkapenkeistä, jota vähän siistin tänään. Ennen siistimistä ja sen jälkeen. Kuvat ovat hailuja, ilta-auringossa otettuja. Kovin paljon ei vielä uskaltanut repiä, etten kisko kukkiakin juurineen irti. Ja koska en tahdo muistaa mitä olen mihinkin istuttanut viime kesänä, niin on paras antaa niiden vielä kasvaa isommiksi, että erottaa mikä on kukka ja mikä rikkaruoho.Ruohosipulista pääsee kohta nauttimaan.


Luru otti pihatalkoot hyvin rennosti.


Illalla tein kakun kiitokseksi meille ahkerasta aherruksesta. Matkin päiväkodin keittäjää ja tein lähes samanlaisen kakun, mitä meille tarjottiin torstaina välipalaksi. Nopea ja helppo tehdä. Kääretorttupohja, sen päälle mansikkahilloa ja banaaniviipaleita, päälle kermarahkaa ja cocktail-hedelmäpaloja. Hyvää oli.

1 kommentti:

  1. Mukavantuntuisen blogin löysin, tervetuloa vastavierailulle Männikölle!

    VastaaPoista