maanantai 19. syyskuuta 2011

Maanantaitervehdys

Lauantaina aamulenkillä oli vilpoinen sää. Aurinko jo kurkotteli taivaanrannan takaa ja sumua oli paikkapaikoin.


Ojissa kasvit olivat vielä puoli yhdeksän aikaan kuurassa.


Lenkin jälkeen kävin katsomassa kasvihuoneen mittarista paljonko pakkasta yöllä oli ollut.


Kasvihuoneesta on kurkut ja tomaatit syöty. Kurkkuja tuli ylenmäärin, jaoin niitä tuttaville mennen tullen ja silti saatiin itse syödä niitä lähes kyllästymiseen asti. Nyt vielä tulee paprikoita, jotka maistuvat nekin makoisilta. Puolen kymmentä on syöty ja laskin, että yhdeksän paprikaa on vielä kypsymässä. Toivottavasti ehtivät kypsyä ennen päivienkin kylmyyttä. Yhden taimen paprikaa laitoin, mutta hyvästä kokemuksesta ajattelin, että ensi keväänä niitä voisi laittaa useamman. Nyt minulla oli ostotaimi, aiemmin olen kasvattanut itse, mutta niiden hedelmät eivät kerenneet kypsyä.


Tämän näköistä porkkanaraastetta meillä taas syödään ja nam kun sekin on hyvää. Maussa taitaa tässäkin olla se itse kasvatetun makeuslisä:)


Olin perjantaina pelaamassa lentopalloa ja sain aikamoisen tällin kasvoihini. Peli on sekapeliä eli kentällä on miehiä ja naisia. Yksi mies iski kovan lyönnin ja edessäni oleva mies yritti vastaanottaa iskun, mutta pallo kimposi hänen käsistään suoraan minun kasvoihini. En ehtinyt väistää ja niin silmälasit lensivät ja sain nenääni pienen palkeenkielen ja nenä turposi aika muhkeaksi. Nyt turvotus on jo laskenut, mutta kosketusarka nenä ja toinen poskipää ovat vieläkin. Onneksi ei tullut mustelmia. Lasit vein tänään optikolle oijottavaksi. Lauantai oli hankala päivä, kun ei saattanut kovin kauaa pitää laseja päässä. Mutta hyvä, kun ei käynyt pahemmin.

Käsitöitäkin olen jonkun verran tehnyt ja uusia ideoita toteuttanut, mutta vielä eivät ole esittelykelpoisia. Edellisistäkin käsitöistä on kuvat ottamatta, valo kun ei tahdo millään riittää hyvien kuvien ottamiseen.

Iloista viikon jatkoa kaikille täällä piipahtaville:)

1 kommentti:

  1. Meilläkin on ollut pakkasta ja onneksi kaikki kurkut ja tomaatit paleltui, niin pääsin siitäkin vaivasta!!

    VastaaPoista