maanantai 9. joulukuuta 2013

Porkkanalaatikko

Tein tämän joulun porkkanalaatikot keltaisista porkkanoista.
Niitä oli viime kesänä kasvamassa, ovat jotain vanhaa lajiketta.
Eivät olleet kovin maukkaita, joten niitä ei ole tullut raasteena syötyä, laatikossa varmaan menevät paremmin. Hiukan väritöntähän laatikko on verrattuna oransseihin porkkanoihin.
Tässä laatikko on menossa uuniin.
 Ja tässä uunissa käynnin jälkeen.
Teen joululaatikot (meillä ne on maksa-, lanttu- ja porkkanalaatikot) äidiltä saatujen ohjeiden mukaan.
Omasta mielestäni lanttu on parasta, mutta tykkään kaikista. 
Porkkanalaatikko tehdään ilman mitään ryynejä pelkästä porkkanasta, mukaan laitetaan vehnäjauhoja, voita ja kermaa ja se on hyvää.

Illalla oltiin S-tyttären nimppareilla. Kotiin tullessa pakkasta oli -24 astetta.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On se ehkä vähän oudon väristä, kun on oranssiin tottunut:)

      Poista
  2. Minäkin teen laatikot äidin vanhan keittokirjan mukaan, olisiko sen nimi Kotiruoka? Sellainen ruskea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on sama keittokirja, uudistettu painos. Olen sen itselleni ostanut joskus noin 30 vuotta sitten.
      Onneksi pyysin nämä joululaatikoiden ohjeet äidiltä silloin kun hän vielä pystyi ne minulle kertomaan. Ohjeet ovat paappani äidin peruja, hän oli pitokokki.

      Poista