lauantai 4. lokakuuta 2014

Messukuulumisia

Kaksi päivää messuiltuna. Eilinen oli täysi fiasko myynnillisesti ja yksi syy siihen oli varmasti tavaroiden huono asettelu. Naapurimyyjä oli tuonut tavaroitaan minunkin puolelleni ja pussukkateline jäi hänen tavaroidensa taakse piiloon. Ja pussukoita minä kuitenkin aina myyn eniten.
Täksi päiväksi siirrettiin pöytä toisella puolella olevaan pöytään kiinni (myyjän luvalla) ja näin sain tilaa telineelle ja asiakkaat sopivat pöytien väliin katsomaan pussukkatarjontaa. Niinpä tein tänään ennätysmyynnin. 
Tunnelma messuilla on ollut hyvä ja ihmisiä kivasti liikkeellä. 

Olen ennenkin varmaan kirjoittanut siitä, kuinka on vähän kurjaa, kun ihmiset myyntipöydän ääressä sanovat töistäni, että onpa kiva idea taidanpa tehdä tuollaisen. Ymmärrän, että messuilta haetaan ideoita, mutta toivoisin ettei myyjän pöydän ääressä hehkutettaisi tekevänsä toisen ideoita.
Tänään oli huippu, kun kaksi rouvaa ihasteli minun siili-neulatyynyjäni ja toinen sanoi toiselle, että noitahan te voitte tehdä myyntiin. Siinä tein selväksi, etten hyväksy oman ideani käyttämistä myyntitarkoitukseen. Toinen veti kuulemma jotain kerhoa, jossa voisivat tehdä näitä.
Toivottavasti tällaisia siilejä ei ilmesty mihinkään myyntipöydille.
 Tiedän, että ainakin kaksi opettajaa ovat tämän idean käyttäneet ja tehneet oppilaittensa kanssa näitä

Tästä tuli nyt vähän tällainen purnausteksti. Enemmän on silti ollut hyvää ja mukavaa messupäivissä, olen tavannut blogituttuja, minulla on ollut hyvää seuraa Isosiskosta ja toisesta pöytänaapurista kuin myös muista tutuista myyjistä. Ja tietenkin paljon ihania asiakkaita ja heille kaikille iso kiitos! 
Saa nähdä millainen päivä huomisesta muotoutuu.

p.s. Hammas tuli kuntoon:) Minulla oli niin hyvä tuuri, kun sain ajan omalle hyvälle hammaslääkärilleni. Puoleen päivään asti eilen oli toinen puoli suusta puuduksissa..

6 kommenttia:

 1. Tuo mallinkopiointi asia on ikävää. Itse haen ideoita mutten tee samaa kuin näen jokun muun tehneen. Minusta on hölmöä kopioida vaan hauskaa ostaa kotia jonkun toisen tekemiä kivoja asioita. Kiitos ja oli mukava tavata taas ja maatuska katsoo tuossa jääkaapin ovessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä moiti, vaikka joku omaan käyttöön rosvoaisikin idean, mutta myyntiin en hyväksy.
   Tuttujen, niin blogi- kuin muidenkin näkeminen on yksi messujen ja markkinoiden mukavista puolista:)

   Poista
 2. Minäkin olin vähällä lähteä messuille, olisi pitänyt, niin olisin nähnyt sinut! Harmillista, että omia ideoita varastetaan myyntikäyttöön! Se on kopiointia, mikä joissakin kohteissa on kielletty.

  VastaaPoista
 3. Olen täysin samaa mieltä kanssasi toisen mallien kopsaamisesta. Ole kuitenkin iloinen, että omat mallisi ovat niin kivoja ja käytännöllisiä, että kelpaavat kopioitaviksi, mutta kukaan tuskin saa niistä sinun työsi kaltaisia.
  Mallisuojaus olisi paikallaan.

  VastaaPoista