torstai 29. huhtikuuta 2010

Puutarhaunelmia

Koska ulkona vihmoo vettä ja lämpöasteitakin on vain noin viisi eikä pihalla viitsi tehdä mitään, kirjaan tänne vähän haaveita, mitä haluaisin tänä kesänä puutarhassa saada aikaiseksi. Puutarhatuolit pitäisi maalata, niistä on valkoinen maali pahasti rapistunut ja keinu pitäisi huoltaa. Haluaisin jonkinlaisen grillikatoksen, paras olisi meidän pihaan mielestäni hirsinen katos, mutta niillä on hintaa, paviljongeista en tiedä pysyvätkö meidän tuulissa pystyssä. Yrteille haluaisin kasvualtaan tai jonkinlaisen kasvupaikan mihin koiruudet eivät pääse nostamaan tassua. Kukkapenkkejä pitää laajentaa tai tehdä uusi ja lastentarha pienille taimille pitäisi perustaa. Osa puutarhasta on villintynyt, kun se myllättiin, kun vesijohtoa uusittiin. Se pitäisi saada laitettua ja sille alueelle ehkä uusi kukkapenkki. Tässäpä näitä unelmia oli, ne toteutuvat ehkä tänä kesänä tai sitä seuraavana tai sitä seuraavana tai sitä seuraavana... Puutarhan hoitoon kuuluu minun mielestäni yhtenä osana unelmointi. Ja mielestäni hyvän neuvon sain pikkusiskolta vuosia sitten: "Nauti siitä mikä on puutarhassasi kaunista, äläkä murehdi sitä mikä on rempallaan."
Laitan tähän loppuun kuvan kasvihuoneesta viime kesältä, kun siellä oli kaikki istutettuna ja kasvunsa alussa. Sangoissa kasvaa perunaa, taikinatiinussa paprikaa, paprikan takana kuukausimansikkaa, amppelissa mansikkaa, laatikoissa kurkkua ja tomaattia, hyllyllä yrttejä ja kukkia. Siitäkin unelmoiden..


1 kommentti:

  1. Juups, unelmia pitää olla ja mukavaa puuhaa niiden toteuttaminen. Hyvä neuvo siskoltasi, melkein aina sitä tulee minunkin noudatettua. Vain silloin, kun pitäisi esitellä puutarhaa muille huomaan ne rempallaan olevat paikat;) Minullakin on suuret suunnitelmat penkkien laajennuksista ja reuna-alueiden istutuksista, jossakin aikataulussa:) Hauskaa vappua sinulle!

    VastaaPoista