sunnuntai 29. elokuuta 2010

Sadonkorjuuta kasvimaalta ja metsästä

Eilen kävin nostamassa sipulit kuivamaan. Perunaakin kaivoin vähän jo pois, pienehköjä tahtovat osasta olla, kun rutto vei varret jo niin varhaisessa vaiheessa. Vielä ei ainakaan näkynyt ruttoisia perunoita.

Tänään olin mustikassa ja sangollisen sain niitä kerättyä. Tuolla ne nyt ovat keittiössä levitettynä uunipelleille ja tarjottimille kuivumaan huomista perkaamista ja pakastamista varten. Välillä tuli pieni sadekuuro ja se kasteli marjat. Olen ollut väsyksissä metsässä talsimisen jälkeen ja vanhan luita on kolottanut. Mutta sauna, se ihana paikka, auttoi kolotuksiin. Minä voisin saunoa vaikka joka ilta, on se niin ihanaa. Saunan päälle nautin vielä kipollinen mustikkamaitoa. Nyt olenkin valmis siirtymään yöpuulle.

Mökön kanssa toivotamme kaikille mukavaa alkavaa viikkoa :)

2 kommenttia:

 1. Mustikat ovatkin hyviä ja terveellisiä, minullakin on jo 30 litraa pakkasessa. Onneksi ei itse tarvitse mennä metsään, kun poikien eläkkeellä oleva ala-asteen opettaja on innokas metsissä samoilija ja lähes lahjoittaa mustikat meille syksyisin:)
  Metsässä toki on kiva samoilla, mutta minulla keräilykiintiö tulee täyteen jo kesällä mansikoiden kanssa ;)
  Mukavaista syksyn alkua sinulle ja Mökölle ♥

  VastaaPoista
 2. Risuydän,
  minullakin on noin 25 litraa mustikoita pakastettuna. Uskon ettei kesän urakan jälkeen ole enää intoa metsämarjoja noukkia. Minullakin oli ne syksyt, kun meillä viljeltiin sipulia luomuna ja pääosin käsin ne kerättiin, niin ei tehnyt enää marjametsään mieli lähteä.

  VastaaPoista