maanantai 9. elokuuta 2010

Sadonkorjuuaika

Niin on vain elokuukin jo melko pitkällä. Olen ollut sitten kuun alusta takaisin töissä päiväkodissa ja ihan kivasti on mennyt. Nyt tuntuu vain ettei aika tahdo riittää kaikkeen, mitä haluaisin tehdä. Toki helpottaa hiukan , kun teen toistaiseksi kuuden tunnin työpäivää. Olen aloittanut päiväkotityön vuonna -82 ja välillä ajattelee, että olisi mukava kokeilla jotain muutakin työtä vielä tässä elämässä. Mutta toistaiseksi mennään nyt näin.

Satoa olen kerännyt punaherukkapuskista ja metsästä mustikoita. Perunoihin on valitettavasti iskenyt taas rutto. Viime kesänäkin sitä oli, mutta perunat saatiin pelastettua, kun kaivettiin ne heti pois, kun varsiin tuli ruttoa. Nyt vain perunat ovat vielä sen verran pieniä, ettei aivan vielä viitsisi niitä kaivaa.

Herukoita oli tarkoitus tänäkin iltana vielä kerätä, mutta nyt sataa. Meillä ei onneksi ole ollut niitä hurjia ukkosmyrskyjä, mistä on saanut lukea lehdistä. Me asutaan sellaisessa paikassa, johon ukkonen harvoin tulee päälle, mutta sitten jos se tulee, niin se jääkin tähän pitemmäksi aikaa ryskäämään. Yhtenä yönä on ukkonen ollut tässä päällä tänä kesänä.

Mukavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Sadonkorjuuaika on tosiaan kiireellistä, kun on monenlaista satoa yhtäaikaa. Huomenna meilläkin on (jos sää sallii) sadonkorjuu, eli hunajat otetaan lingottavaksi. Huh huh, raskas ja hikinen urakka!

    VastaaPoista
  2. tuulento,
    toivotaan, että saatte satoa korjattua. Makoisaa päivää teille :).

    VastaaPoista