sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Syksyisiä kiireitä

Edellisen postauksen jälkeen onkin ollut kaikenmoisia kiireitä ja tapahtumia. Viikko sitten pe, la ja su oltiin isosiskon kanssa Seinäjoen käsityömessuilla myymässä käsitöitämme. Messuja edeltävät kaksi viikkoa olivatkin hyvin työntäyteisiä. Päivätyön jälkeen olinkin hyvin tiiviisti työpöydän ääressä kotona. Viime viikko menikin melkolailla väsymyksestä toipumiseen.

Yhtenä päivänä reilu viikko sitten, kun tulin töistä, Mökö ei ollutkaan kotona. Se oli jo aamupäivällä taas karannut tyttökoiraa tapaamaan ja tyttökin oli päässyt hihnastaan irti ja pariskunta oli lähtenyt omille teilleen. Kiertelin iltapäivällä autolla ympäri kylää, sitten lähdin Lurun kanssa kävellen etsintälenkille. Hämärän tullen menin taas autolla etsimään. Silloin olin jo ihan varma, että Mökö ei enää tule kotiin. Itkeskelin koko illan ja vielä yhdeksän jälkeen päätin lähteä pyörällä etsimään ja sillä reissulla löysin sitten Mökön. Ilo oli suuri molemmin puolin, kun pimeällä tiellä kohdattiin. 12 tuntia Kulkija Kuosmanen oli retkillään. Mökö oli tosi uupunut ja yhdestä anturasta oli nahka rikki. Risuja oli takkuuntunut turkkin niin että ne piti leikata irti. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Kekriviikolla vein päiväkotiin lapsille näytille erivärisiä porkkanoita. Kylvin keväällä kirjavia porkkanoita ja ne kasvoivat oikein mukavasti. harmi vain, että niistäkin suuri osa oli kuitenkin oransseja. Väreinä oli oranssin lisäksi keltainen valkoinen ja tumma violetti lähes musta.


Lapset maistoivat pieniä paloja porkkanoista. Jotkut lapset olivat hyvin epäluuloisia tummia porkkanoita kohtaan. Niissä vain pinta on tumma ja sisus tutun oranssi. Värikkäistä porkkanoista saa kivan näköistä raastetta.


Tänä viikonloppuna onkin sitten keskitytty syyspuuhiin. Minä en juurikaan haravoi, korkeintaan porraspieliä vähän. Ensinnäkään en tykkää haravoinnista ja toiseksi eipä niitä lehtiä kauaa keväällä näy ja ovat hyvää lannoitetta nurmikolle.
Eilen käytiin s-tyttären kanssa kaivamassa perunat, porkkanat ja punajuuret. Tänään laitoin kesäkalusteet varastoon, kesäkukat vein kompostiin, leikkasin nurmikkoa ja kasvihuoneen laitoin talviteloille.
Hilpeyttä herätti eilen kasvimaalta löytynyt poikaporkkana. Joka vuosihan niitä jonkinlaisia on, mutta näin komeaa poikaa en ole pitkään aikaan nähnytkään :)


Mukavia syksyisiä päiviä kaikille!

1 kommentti:

  1. Hei! Ihan samanlaisissa puuhissa olemme olleet. Minäkin joinain vuosina viljelin noita väriporkkanoita, mutta nyt ne ovat vain oransseja. Pottu otettiin tänään ja sitä tuli runsaasti. Kylmiä ilmoja odotellaan...

    VastaaPoista