tiistai 14. syyskuuta 2010

Puolukoita

Meilläpäin on puolukkaa metsissä tänä syksynä aivan valtavasti. Olin eilen keräämässä niitä ja kaksi sangollista sain muutaman neliön alueelta. Otin kameran mukaan, mutta eihän kuva kerro sitä, miltä se todellisuudessa näyttää. Mutta saa siitä jonkinlaisen käsityksen marjojen määrästä. Täytyy nyt hamstrata, kun ensi syksystä ei tiedä, onko sitten puolukkaa. Meillä tykätään kovasti puolukkahillosta.
Luin netistä eilen, että muualla päin Suomea puolukkasato on heikkoa.Viime yönä heräsin kahden aikaan, kun Mökö raapi korvaansa ja ravisteli itseään voimallisesti. Kun tutkin korvan, se oli tulehtunut. Putsasin sen ja Mökö nukkui rauhassa lopun yötä, minä en vain saanut pariin tuntiin nukahdettua. En ole vielä vienyt Mököä lääkäriin, kun se ei aamulla ravistellut päätään kuin pari kertaa, samoin päivän aikana. Se on syönyt hyvin ja on rauhallinen. Pitää katsoa jos se menisi itsestään ohi. Pari vuotta sitten Mököllä oli samanlainen tulehdus ja se parani parissa päivässä itsestään.

Oltiin iltahämärissä ulkona ja otin koirista kuvia koivunlehtimatolla. Ensimmäiset on otettu ilman salamaa ja toiset salaman kanssa. Salamalla otetuissa kuvissa näkyy paremmin lehtien kaunis väri.


Aurinkoisia syyspäiviä:)

1 kommentti:

  1. Tutun nälöisiä maisemia, ei kuitenkaan ihan sama, koska meillä ei ole kovin paljon puolukoita. Saa tosissaan hakea!

    VastaaPoista