keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Koirat autossa

Viime viikon reissulla kävimme myös Turussa. Oli tarkoitus käydä vähän shoppailemassa, se kun on S-tyttären mielipuuhaa:) Löydettiin keskustasta autolle varjopaikka ja ikkunat avattiin. Parkkimaksua maksettiin tunnista, ei ollut tarkoitus olla kauempaa. Vajaan puolen tunnin päästä autolta lähdöstä Isännälle oli soittanut poliisi ja kysellyt autosta ja onko meillä koirat autossa. Heille oli ilmoitettu autoon jätetyistä koirista. Isäntä oli sanonut, että auto on varjossa ja ikkunat auki. Vettähän koirilla on koko ajan autossa tarjolla. Poliisi oli todennut, että mene kumminkin katsomaan, ettei heille enää soiteltaisi asiasta. Isäntä meni autolle eikä siellä ollut mitään hätää.

Syy miksi otan asian esiin on, että ymmärrän ihmisten huolen helteellä autoihin jätetyistä koirista. Mutta on aivan eri asia, jos koirat ovat varjoon parkkeeratussa asuntoautossa, kuin jos ne ovat henkilöautossa. Asuntoauto ei kuumene samalla tavalla kuin pikkuauto ja siellä ilma kiertää eri tavalla, kun ikkunoita saa auki joka puolelta ja vielä katostakin.

Mökön ja Lurun kanssa matkustaminen sujuu ihan mukavasti. Ne nauttivat kun saavat olla yötä päivää omien ihmisten kanssa. Leirintäalueillakin ne ovat rauhallisia, vaikka täällä kotona haukkuvat kaikki tulijat. Ainoastaan jos ollaan autossa sisällä ja ihmisiä menee aivan auton vierestä, ne saattavat haukahtaa.

Kuvassa Luru istuu apukuskin paikalla, Mökö on tällä kertaa kuskina:) Niillä paikoilla ne istuvat usein, kun tullaan autolle tai sitten ne nukkuvat auton lattialla. Usein ihmiset naureskelevat meille, että onpa meillä karvaiset kuskit:)


Reissujen jälkeen koirat ovat aina hyvin väsyneitä ja nukkuvat ensimmäisen päivän kotona. Uupunut on kyllä niiden emäntäkin:)

1 kommentti:

  1. Mukava kuulla koirien elämästä. Ne nauttivat perheen kanssa olemisesta.

    VastaaPoista