lauantai 8. tammikuuta 2011

Ihana talvisää

Meillä on tänään herkuteltu vastapaistetulla kinkulla. Ostin joulun alla kaksi kinkkua ja tarkoitus oli paistaa toinen loppiaisena, mutta s-tytär oli poissa kotoa loppiaisen, joten paistettiin se viime yönä. Kyllä se vain on niin hyvää.

Tänään on ollut minun suosikki talvisää. Noin viisi astetta pakkasta ja paljon lunta. Täydellisyyttä häiritsi pieni viima, joka täällä lakialla tuntuu.

Eilen satoi tuulen kanssa lunta lisää ja siitäkös koirat nauttivat. Ne rakastavat lumessa pyörimistä ja leikkimistä.


Tänään oltiin lenkillä ja kun pariin päivään ei oltu tätä reittiä menty, niin nuuskimista riitti.


Lunta oli runsaasti puiden oksilla. Lumiaura oli ravistellut alaoksilta lumet pois.


Lumihattujakin oli...
Talvi yllätti minut kuin Etelä-Suomen autoilijat ja lintujen juoma-allaskin on saanut lumihatun päälleen...

...normaalisti allas on talvivarastossa säiltä suojassa.

Syreenipensaassa oleva harakanpesäkin on saanut lumikaton päälleen.


Nämä jääpuikot tuovat jo kevään mieleen ja rupesinkin ajattelemaan, että miksei sitä nauti täysin rinnoin siitä vuodenajasta mikä kulloinkin on, vaan usein tulee haikailtua tulevaa. Talvella odottaa kevättä ja aurinkoa, keväällä kesää ja lämpöä, kesällä syksyn satoa ja kaunista ruskaa, syksyllä joulua ja puhtaita valkeita hankia. Miksi?? Yritän opetella nauttimaan siitä hetkestä mitä nyt eletään.


Lopuksi kuva kotipihlajasta ja siinä istuskelevista linnuista. Kuva on kaukaa otettu, mutta keltasirkkuja ne mielestäni ovat.

1 kommentti:

  1. Oikeassa olet, että pitää nauttia siitä vuodenajasta mikä on. Elää vain täysillä. Ja kyllähän sinä osaat, postauksistasi päätellen.

    VastaaPoista