keskiviikko 10. elokuuta 2011

Sadonkorjuun iloa

Työrupeama on alkanut ihan mukavasti. Virtaa on riittänyt vielä iltaisinkin pikku puuhiin. Toivotaan, ettei viime talven ja kevään väsymystä tulisikaan.
Maanantaina käytiin poimimassa Isännän siskon punaherukkapensas ja saatiin vajaa kaksi sangollista marjoja. Eilen keitin sangollisen mehuksi ja tänään keitin muutaman pikku purkillisen punaherukkahilloa, joka on erittäin hyvää esim. liharuokien kanssa. Taidan keittää sitä vielä lisääkin.Tuorekurkkua meillä on syöty lähes kyllästymiseen asti. Niitä tulee vallan hurjasti, ei me ehditä eikä jakseta kaikkia syödäkään. Pitäis kokeilla säilöä niitäkin, täytyis vain löytää hyvä etikkaliemen ohje.

Tämä on kivaa aikaa, kun saa kaikenmoista säilöä talven varalle.
Satoisaa loppuviikkoa kaikille, jotka säilömistä harrastavat ja mukavia päiviä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Pakastin meilläkin jo pullottaa ja vielä pitäisi mehuja keitellä:)Aurinkoista loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
 2. Haa, pitäisikö kokeilla siis punaherukkahilloa?? Tänään poimin vihoviimeiset punaiset, pikkuisen vajaa ämpärillinen. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Samat puuhat täälläkin. Pitää vain miettiä mitä tulee talven aikana syötyä ja mikä jää kellariin. Mutta ihanaa aikaa tämä syksy.

  VastaaPoista
 4. Marjapensaissa ovatkin viime päivät kuluneet...
  pakastin alkaa olla täynnä, loput pitää keittää heti mehuksi. Tuota punaherukkahilloa suunnittelin myös tehdä, tähän asti olen tehnyt hilloa vain mustaherukoista...
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista